Communicatie Post

  • infographic-zorg

100% inspiratie | Interactieve infographics

Het laatste half jaar hebben we onze tanden gezet in de ontwikkeling van een nieuw medium: interactieve infographics. Ze zijn ideaal om op een laagdrempelige manier met doelgroepen in contact te komen. Voor iedereen die wil weten hoe je ze effectief kunt inzetten, hier een voorbeeldproject ter inspiratie gemaakt door Media&More.

Verpleegkundige overdracht, een geoliede machine?

Toepassing: Deze infographic is ontwikkeld voor zorgorganisaties. Uit onderzoek blijkt dat de overdracht van patiënt-informatie tussen verpleegkundigen een stuk beter kan. In deze infographic vergelijk je als verpleegkundige in een paar minuten jouw ervaringen met de ervaringen van meer dan 800 collega-verpleegkundigen. Vervolgens ontvang je een persoonlijk adviesrapport in de vorm van een pdf en kun je je aanmelden voor een verbeteringsprogramma.

Doel: bewustwording en gedragsverandering .

Effect: Door verpleegkundigen op een leuke manier inzicht te geven in hun eigen gedrag en het gedrag van collega’s wordt de bereidheid tot verandering aanzienlijk vergroot. Het geven van concreet, persoonlijk advies doet daar nog een schepje bovenop.

Bekijk hier de interactieve infographic